Miben hiszünk?

Ötlettől a megvalósításig

A Jövő Iskolája Általános Iskola Veresegyházon 2018 szeptemberében indította el első osztályát. Gyermekközpontú általános iskolánkban célunk, hogy segítsünk a gyermekeknek kibontakoztatni azokat a képességeket és készségeket, amelyekkel sikeres felnőttek lesznek a XXI. században.
A Jövő Iskolája Veresegyház csapata 2016-ban kezdett szerveződni, amikor néhány szülő, pedagógus és fejlesztő szakember egymásra talált abban az elhatározásban, hogy szükség lenne Gödöllőn vagy a környékén egy olyan iskola megalapítására, amelyik egyszerre ötvözi a hagyományos oktatás előnyeit az alternatív módszerekkel. A közösen megfogalmazott kiindulási pont az volt, hogy a jövendőbeli iskolánk a XXI. század kihívásaira nevelje a gyerekeket, mindezt úgy, hogy megőrizze a gyermekek természetes kíváncsiságát, érdeklődését, nyitottságát és tanulási vágyát, és egyúttal megfelelő szabadságot és hátteret biztosítson a tanároknak az alkalmazott pedagógia módszerek és eszközök tekintetében. Alapelvként fogalmaztuk meg, hogy a magabiztos tárgyi tudás mellett kiemelt szerepet kapjon a gyerekek lényeglátásra, kritikus gondolkodásra és az összefüggések felismerésére való nevelése. Ezzel párhuzamosan fontosnak tartjuk az érzelmi intelligencia fejlesztését és a tehetséggondozást. Az olyan, a jelenlegi és a jövendőbeli munkerőpiacon fontos készségek, mint a csapatmunka, a csapatban való gondolkodás és működés készsége, a valós idegen nyelvi kommunikációs tudás és a digitális tudás, mind kiemelt hangsúlyt kapnak a Jövő Iskolája Általános Iskolában.
A 2016-os első nagysikerű bemutatkozás után 2017-ben nyerte el jelenlegi formáját a kezdeményezés. Veresegyház Önkormányzatát sikerült megnyerni az iskola alapítás ötletének, így a helyszín Veresegyházra tevődött át, jelenlegi épületünket az Önkormányzat segítségével tudjuk biztosítani tanulóinknak. Csatlakoztunk partneriskolaként a budapesti Diákszem.Pont Általános Iskolához, elfogadva pedagógiai koncepciójukat (www.diakszempont.hu). A Veresegyházon megrendezett workshopok bebizonyították, hogy sok az érdeklődő és nagy az igény az ilyen szemléletű iskolára. Alapító és szervező csapatunkban van tanár, marketing és kommunikációs szakember, mérnök, belsőépítész, szövegíró, informatikus, de elsősorban mindenki olyan szülő, aki látja a jelenlegi oktatási környezet hátrányait és csapdáit, és szeretné a gyermekeit egy inspiráló, szerető és fejlesztő környezetben tudni életük legfogékonyabb éveiben. Várunk Titeket is, csatlakozzatok a Jövő Iskolája Veresegyház Általános Iskolához!
 

Hogyan tanítunk?

Az alábbi alapvető célokkal és értékrenddel gyermekközpontú általános iskolánkban segítünk gyermekednek kibontakoztatni azokat a képességeket és készségeket, amelyekkel sikeres felnőtt lesz a XXI. században.
  • Élménypedagógiai módszerek
  • Lényeglátás, kritikus gondolkodás
  • Érzelmi intelligencia fejlesztése
  • Csapatmunka
  • Digitális eszközök, módszerek
  • Differenciálás