Erasmus Day
Beszélgető forum: Mire jó az Erasmus?
Mit hoz az iskolának, mit hoz a tanulóknak?
Mit hoz a tanároknak?
Erasmus pályázatunk témája:
Élménypedagógia és szociális kompetencia fejlesztés a tanulási folyamatok hatékonyabbá tételéért

Gitároktatás
Ebben a tanévben is van lehetőség gitár tanulásra a
Pódium Gitáriskolával való együttműködésben.
Tavasszal és év végén a "pódiumon" is bemutatkoznak tanulóink.
Békés Iskolák
Békés Iskolák Közösség legfőbb célkitűzése - a gyermekek mindenek felett álló érdekeit figyelembe véve - az oktatási/nevelési intézményekben az intézményi erőszak, bántalmazás (bullying) megelőzése, kezelése, a békés légkör kialakítása.
Örömmel újságoljuk, hogy a február 23-án beadott Erasmus+ KA122-es, köznevelési szektorban beadott pályázatunk támogatást kapott!
A pályázat lehetővé teszi, hogy az iskola pedagógusai összesen 8 szakmai-módszertani és nyelvi továbbképzésen vegyenek részt Európa különböző városaiban, két szakmai látogatás valósulhasson meg, 15 tanuló pedig Szlovákiában angol nyelvű, szociális kompetencia-fejlesztő programon vehessen részt külföldi diáktársaikkal.
Élménypedagógia és szociális kompetencia-fejlesztés a tanulási folyamatok hatékonyabbá tételéért (Experiential pedagogy and social competence development to make learning processes more efficient) címmel adtuk be pályázatunkat, az elnyert összeg 35 658 €!
Havi hírlevél
Szülőként valószínűleg sokan ismerjük a következő párbeszédet.
- Jó volt a suliban?
- Jó.
- Mit történt ma?
- Semmi.
Pedig tényleg sok minden klassz dolog történik.
Ezért havonta összeállítunk egy hírlevelet a szülőknek, amelyben iskola-, és osztályszinten is összefoglaljuk a történéseket, a programokat és azt, hogy éppen mit tanulunk, miben fejlődnek a gyerekek.

Elemgyűjtés az Iskolában


Tegyél környezetünkért, gyűjtsd a használt elemeket és akkumulátorokat, a gyűjtött pontjaidat pedig váltsd be szuper ajándékokra a PontBoltban!
Jane Goodall Intézet "Passzold vissza tesó" kampánya
Mi is csatlakoztunk a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös „Passzold vissza Tesó” című kampányához. A mobiltelefon visszagyűjtő kampány keretében gyűjtődobozt helyeztünk el az iskolában.
Ha van elromlott, törött, nem használható mobiltelefonotok, gyertek és dobjátok be nálunk a gyűjtődobozba!
Iskolánk első osztályos diákjai a
Nemzetközi Könyvjelzőcsere Programban


Első osztályunk regisztrált a Nemzetközi Könyvjelzőcsere Programra, ami az iskolai könyvtárak népszerűsítésének céljából jött létre és kézzel készített, egyedi könyvjelzőket készítenek a résztvevők. Elsőseink a mese témáját választották, kapcsolódva a nyári gólyatáborhoz Mazsola és Tádé, illetve a Bogyó és Babóca mesékből vett jeleneteket színezték ki olajpasztell technikával.
A szervezők egy portugáli iskola első osztályos tanulóival rakták őket párba, így velük fogják könyvjelzőiket kicserélni, miközben egymás országáról, szokásairól, iskolai életükről információkat cserélhetnek, és ezáltal megismerhetik egymást.
Vega-Ház együttműködés
A Jövő Iskolájának kis diákjaihoz a magyar vállalkozás hazai termelőitől érkezik minden héten a friss gyümölcs, zöldség és saját gyártású gyümölcsleveik.
kép forrása: gardeniskola.hu
CseppetSem! Program


Intézményünk csatlakozott az országos CseppetSem! Programhoz, így most már a Jövő Iskolájában is van lehetőség a
háztartásokban keletkezett használt sütőolaj, sütőzsiradék, kókuszolaj, pálmaolaj leadására!
Az anyagok „cseppmentesen” adhatók le: műanyag palackban vagy befőttesüvegben tudjátok a gyűjtőbe helyezni az anyagokat.
További részletek a programról a http://www.cseppetsem.hu/ oldalon!
kép forrása: cseppetsem program
Sulizsák


Nagyon köszönjük a lelkes részvételeteket, kb. 35 zsákot hoztatok be az iskolába. A mérés a helyszínen történt, összesen 251 kg a leadott mennyiség.
"Az iskoláknak ruhagyűjtési napokat szervezünk, ahová az iskola tanulói és dolgozói behozhatják az otthon és környezetükben már nem használt ruhákat, kiegészítőket, cipőket.  A megbeszélt gyűjtési dátumra a gyerekek behozzák a teli zsákokat, melyeket a helyszínen átveszünk, lemérünk és elszállítunk, majd egy rögzített kilónkénti árat fizetünk érte, amit legvégül megkap az iskola a szülők által teljesített támogatásként. Az iskola az így kapott összeget felhasználhatja saját fejlesztésére vagy bármilyen tevékenységre, mi pedig megtaláljuk a ruhadarabok új helyét!" https://sulizsak.hu/
kép forrása: sulizsák
Iskolánk első osztályos diákjai a Kaméleon olvasóklubban


"A játékban részt vevő diákok minden alkalommal egy-egy szépen illusztrált feladatlapot kapnak, amelyen egy szövegrészletet találnak valamelyik kortárs gyerekirodalmi műből, és hozzá kapcsolódóan tíz feladványt. A feladatok mind jellegükben, mind nehézségi szintjüket tekintve változatosak, igazodnak a gyerekek életkorához."  http://konyvkozosseg.hu
A játékba való nevezésünkkel, bekerültünk az 50 legtöbb gyermeket regisztráló intézmény közé, így 16 kötetes ajándék könyv-csomaggal gazdagítottuk az iskola könyvtárát!
kép forrása: konyvkozosseg.hu

Másodikos diákjaink a Bee-bot logikai versenyen


"Az Egri Balassi Bálint Általános Iskola informatika munkacsoportja logikai versenyt hirdet, óvodás és alsó tagozatos általános iskolás gyermekek számára. A verseny célja a résztvevők érdeklődésének felkeltése az informatika, a robotika iránt, az algoritmikus gondolkodás és a kreativitás fejlesztése." https://beebotverseny.hu/
Iskolánkban elérhető a Blue-Bot nevű programozható játék robot méhecske, ami könnyedén segít elsajátítani a programozás első izgalmas lépéseit a gyermekeknek. Ötletes működésének köszönhetően szinte minden tanórán használható kombinálva a tárgyi tudás és az algoritmikus gondolkodás elsajátítását. Emellett, a gyerekek motivációját is jelentősen növeli.
kép forrása: beebotverseny.hu