Élménypedagógia és szociális kompetencia-fejlesztés a tanulási folyamatok hatékonyabbá tételéért

Beszámolók

<p>Ungár Ágnes</p>

Ungár Ágnes

English Language Development for Teachers and Staff 

 Intermediate Level.  

A kurzus egyik kiemelkedő értéke számomra az intenzív szókincsfejlesztés volt. Nagyon sokféle kifejezést, új szót ismertünk meg. Az intenzitást az segítette, hogy nem csupán találkoztunk egy-egy új kifejezéssel, és vagy kiszótáraztuk, vagy nem, hanem ezek tematikusan kötődtek, újabb és újabb feladatokban újra és újra elő kellett hívnunk, mondatba illeszteni, alkalmazni a feladatok során.

<p>Vargha-Magyari Zsóka</p>

Vargha-Magyari Zsóka

Diákközpontú oktatás 

Carl R. Rogers alapelvei az oktatásban

Izgalommal vártam a képzést. Egyrészt, én magam is a diákközpontú oktatásban hiszek, és szeretnék minél több módszert és szemléletet megtanulni, amit a mindennapi munkámba beépíthetek, másrészt, sosem jártam még Horvátországban. 

Nagyon megerősítő volt számomra, hogy iskolánkban hasonló gondolatokkal dolgozunk évek óta. 

<p>Néder-Buzási Éva</p>

Néder-Buzási Éva

Matekos játék, játékos matek

Nyugodt szívvel mondhatom, hogy én egy hétig játszva tanultam.

Nemcsak játékokat, hanem azt az életigenlést, ami ebből a két pedagógusból áradt.

Első napunk az ismerkedésről szólt, egy rövid tájékoztató után közös vacsora következett. Zárójelben szeretném megjegyezni-a bemutatkozásom után- ahogy megemlítettem, hogy melyik iskolából jövök - rengeteg gratulációt zsebeltem be, csodálkozva kérdezgettek a kollégák, hogy nálunk mi hogy működik. Nagyon büszke voltam. 

<p>Dubován Julianna</p>

Dubován Julianna

 Angol nyelv és asszerív kommunikáció

... új ismeretségekre tettünk szert, új barátságok köttettek, de volt lehetőségünk ápolni a régi „erasmusos” barátságokat is, hiszen az Erasmus+ képzésben rendszeresen résztvevő tagok már olyanok, mint egy nagy család. A képzésen kívül is tartjuk a kapcsolatot, tapasztalatokat cserélünk, figyelemmel követjük egymás életét, és örömmel borulunk egymás nyakába egy-egy újabb találkozás során, főleg egy ilyen gyönyörű helyen, mint Rovinj, hiszen a város elhelyezkedése és szépsége ideális hely töltekezni testileg, lelkileg és szellemileg.


<p>További beszámolók hamarosan...</p>

További beszámolók hamarosan...