Havi Hírlevél

Szülőként valószínűleg sokan ismerjük a következő párbeszédet.
- Jó volt a suliban?
- Jó.
- Mit történt ma?
- Semmi.
Pedig tényleg sok minden klassz dolog történik.
Ezért havonta összeállítunk egy hírlevelet a szülőknek, amelyben iskola-, és osztályszinten is összefoglaljuk a történéseket, a programokat és azt, hogy éppen mit tanulunk, miben fejlődnek a gyerekek.

Békés Iskolák


Békés Iskolák Közösség legfőbb célkitűzése - a gyermekek mindenek felett álló érdekeit figyelembe véve - az oktatási/nevelési intézményekben az intézményi erőszak, bántalmazás (bullying) megelőzése, kezelése, a békés légkör kialakítása.

BookR Kids


Iskolánk tanulói és tanárai számára elérhető a BOOKR Suli és a BOOKR Class alkalmazás, melyek segítségével színesíthetőek a tanórák vagy az otthoni olvasás.

Jane Goodall Intézet "Passzold vissza tesó" kampánya


Mi is csatlakoztunk a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös „Passzold vissza Tesó” című kampányához.
A mobiltelefon visszagyűjtő kampány keretében gyűjtődobozt helyeztünk el az iskolában.
Ha van elromlott, törött, nem használható mobiltelefonotok, gyertek és dobjátok be nálunk a gyűjtődobozba!

Vega-Ház együttműködés


A Jövő Iskolájának kis diákjaihoz a magyar vállalkozás hazai termelőitől érkezik minden héten a friss gyümölcs, zöldség és saját gyártású gyümölcsleveik.

Elemgyűjtés az Iskolában


Tegyél környezetünkért, gyűjtsd a használt elemeket és akkumulátorokat, a gyűjtött pontjaidat pedig váltsd be szuper ajándékokra a PontBoltban!

CseppetSem! Program

Intézményünk csatlakozott az országos CseppetSem! Programhoz, így most már a Jövő Iskolájában is van lehetőség a
háztartásokban keletkezett használt sütőolaj, sütőzsiradék, kókuszolaj, pálmaolaj leadására!
Az anyagok „cseppmentesen” adhatók le: műanyag palackban vagy befőttesüvegben tudjátok a gyűjtőbe helyezni az anyagokat.
További részletek a programról a http://www.cseppetsem.hu/ oldalon!

Iskolánk első osztályos diákjai a Nemzetközi Könyvjelzőcsere Programban

Első osztályunk regisztrált a Nemzetközi Könyvjelzőcsere Programra, ami az iskolai könyvtárak népszerűsítésének céljából jött létre és kézzel készített, egyedi könyvjelzőket készítenek a résztvevők. Elsőseink a mese témáját választották, kapcsolódva a nyári gólyatáborhoz Mazsola és Tádé, illetve a Bogyó és Babóca mesékből vett jeleneteket színezték ki olajpasztell technikával.
A szervezők egy portugáli iskola első osztályos tanulóival rakták őket párba, így velük fogják könyvjelzőiket kicserélni, miközben egymás országáról, szokásairól, iskolai életükről információkat cserélhetnek, és ezáltal megismerhetik egymást.
 

Sulizsák

Nagyon köszönjük a lelkes részvételeteket, kb. 35 zsákot hoztatok be az iskolába. A mérés a helyszínen történt, összesen 251 kg a leadott mennyiség.
"Az iskoláknak ruhagyűjtési napokat szervezünk, ahová az iskola tanulói és dolgozói behozhatják az otthon és környezetükben már nem használt ruhákat, kiegészítőket, cipőket.  A megbeszélt gyűjtési dátumra a gyerekek behozzák a teli zsákokat, melyeket a helyszínen átveszünk, lemérünk és elszállítunk, majd egy rögzített kilónkénti árat fizetünk érte, amit legvégül megkap az iskola a szülők által teljesített támogatásként. Az iskola az így kapott összeget felhasználhatja saját fejlesztésére vagy bármilyen tevékenységre, mi pedig megtaláljuk a ruhadarabok új helyét!" https://sulizsak.hu/
 

Logiscool in the house

Másodikosaink és harmadikosaink részére szabadon választható foglalkozásként tart programozás kurzust a Logiscool.
"Diákjaink élményalapú oktatási módszerünkkel, játszva tanulnak programozni. Megtanulnak logikusan gondolkodni, fejlődik a problémamegoldó képességük, kiválóan átlátnak folyamatokat és még az iskolai eredményeik is javulhatnak. Bár valószínűleg nem lesz minden diákunkból programozó, a megszerzett tudást szinte bármely munkaterületen tudja majd hasznosítani felnőtt korában." www.logiscool.hu
 

Iskolánk első osztályos diákjai a Kaméleon olvasóklubban

"A játékban részt vevő diákok minden alkalommal egy-egy szépen illusztrált feladatlapot kapnak, amelyen egy szövegrészletet találnak valamelyik kortárs gyerekirodalmi műből, és hozzá kapcsolódóan tíz feladványt. A feladatok mind jellegükben, mind nehézségi szintjüket tekintve változatosak, igazodnak a gyerekek életkorához."  http://konyvkozosseg.hu
A játékba való nevezésünkkel, bekerültünk az 50 legtöbb gyermeket regisztráló intézmény közé, így 16 kötetes ajándék könyv-csomaggal gazdagítottuk az iskola könyvtárát!
 

Másodikos diákjaink a Bee-bot padlórobotokkal kapcsolatos logikai versenyen

"Az Egri Balassi Bálint Általános Iskola informatika munkacsoportja logikai versenyt hirdet, óvodás és alsó tagozatos általános iskolás gyermekek számára. A verseny célja a résztvevők érdeklődésének felkeltése az informatika, a robotika iránt, az algoritmikus gondolkodás és a kreativitás fejlesztése." https://beebotverseny.hu/
Iskolánkban elérhető a Blue-Bot nevű programozható játék robot méhecske, ami könnyedén segít elsajátítani a programozás első izgalmas lépéseit a gyermekeknek. Ötletes működésének köszönhetően szinte minden tanórán használható kombinálva a tárgyi tudás és az algoritmikus gondolkodás elsajátítását. Emellett, a gyerekek motivációját is jelentősen növeli.