Iskola kóstolgató -Október

Várjuk a leendő elsős gyerkőcöket, hogy megtapasztalják milyen iskolánk kapuin belül a hangulat. 

Miközben a gyerekek tanítóinkkal ismerkedve minden alkalommal különböző foglalkozásokon vehetnek részt, a szülők számára is szeretnénk beszélgetési lehetőséget biztosítani. 

Az októberi alkalomunkon a szüret témájában fogunk beszélgetni, mesélni, alkotni. Emellett megmutatjuk nektek, milyen szuper jógaórákon vesznek részt minden héten a nálunk tanuló iskolások. 

Helyszín: A Jövő Iskolája, Veresegyház, Fő út 106.

Időpont: 2021. október 20. 16.30-17.30 

Kérjük, hogy részvételi szándékotokat az alábbi regisztrációs formon jelezzétek. 
Korlátozott számban tudjuk fogadni a gyermekeket, a kitöltés a létszám eléréséig lehetséges, ezért az esetleges lemondást is kérjük, hogy jelezzétek majd emailben (hello@futureschool.hu) felénk. 

November és január folyamán újra lesz kóstolgató, várunk Benneteket szeretettel! 

Tájékoztató est


Korábbi tájékoztató estjeinkhez hasonlóan kötetlenebb formában szeretnénk találkozni az érdeklődőkkel. 

Nagyon örülünk, hogy idén személyesen is van erre mód.Várunk Benneteket, hogy megismerkedhessünk és feltehessétek kérdéseiteket az iskolával, oktatással kapcsolatban. 

Nem tervezünk általános informáló előadást, a kérdések lesznek a fókuszban. 

Kérjük, hogy részvételi szándékotokat az alábbi regisztrációs formon jelezzétek.

 A gyerekeket a kóstolgató alkalmakon várjuk október, november, január folyamán. A legközelebbi játékos foglalkozás október 20-án lesz, amire az esemény leírásánál találtok regisztrációs linket. 

Októberi alkalmak


Októberben is várunk Benneteket! 

Az iskolába készülőkkel játékos formában ismerkedünk az iskolakóstolgatón. 

A szülők részére pedig tájékoztató estet szervezünk, ahol bemutatkozunk és várjuk a kérdéseiteket.

Iskolai kóstolgató - Szeptember

Tájékoztató estjeinket idén iskolai „kóstolgatókkal” is kiegészítjük. Várjuk a leendő elsős gyerkőcöket, hogy megtapasztalják milyen iskolánk kapuin belül a hangulat.Miközben a gyerekek tanítóinkkal ismerkedve minden alkalommal különböző foglalkozásokon vehetnek részt, a szülők számára is szeretnénk beszélgetési lehetőséget biztosítani. 

A szeptemberi alkalomnak a Magyar népmese napja ad keretet. A népmesék hagyományos szereplőit, szimbólumait kiegészítve kis méhecske robotok (Bee-botok) is részt vesznek majd a foglalkozáson. Hiszünk benne, hogy a hagyomány és a jövő értékei összeegyeztethetők. 

Kérjük, hogy részvételi szándékotokat az alábbi regisztrációs formon jelezzétek: https://forms.gle/SiB37Wc1cFpQzkTF9 
Korlátozott számban tudjuk fogadni a gyermekeket, a kitöltés a létszám eléréséig lehetséges, ezért az esetleges lemondást is kérjük, hogy jelezzétek majd emailben felénk. 


Október, november és január folyamán újra lesz kóstolgató, várunk Benneteket! Szeretettel!

Jelentkezés a 2021/22-es tanévre


Az idei évben is két alkalommal, decemberben és januárban tartottunk szülői tájékoztató esteket. Sajnos a körülmények miatt ezekre idén online formában került sor, mégis úgy érezzük, hogy ez a csatorna is lehetőséget biztosított az érdeklődők számára a felmerülő kérdések feltevésére, megbeszélésére.

Iskolánk a 2021/2022-es tanévben első osztályos tanulók számára hirdet felvételt. 

A felvételi folyamata:

1. Előjelentkezés beküldése a honlapon található űrlap kitöltésével február 26-ig

2. Az előjelentkezés beküldése után e-mailben megküldjük a jelentkezési lapot és a jelentkezéshez szükséges egyéb információkat. Az emailben csatolt jelentkezési lap kitöltése és visszaküldési határideje: március 1. 

3. Szülőkkel történő egyéni beszélgetés.  A családi interjú lehetséges időpontjait tartalmazó linket a jelentkezési lap visszaküldését követően továbbítjuk. Az interjúkra február 8. és március 8. között kerül sor. 

4. Ismerkedés a gyerekekkel március folyamán.  
Digitális tanulás a Jövő Iskolájában

A márciusi 13-ai kormányrendelet bejelentését követően gyorsan összeült a csapat, persze csak virtuálisan, hogy erre a merőben új oktatási formára kidolgozzuk az útmutatót. 

Fontosnak tartottuk, hogy ne kapkodásból szülessen meg az a digitális oktatás, ami a jelen körülmények ellenére nagy lehetőséget is jelenthet. A tavaszi szünetet előre hozva nyertünk egy hetet annak érdekében, hogy mind az infrastruktúrát, mind a koncepciót és tartalmakat átgondoltan kidolgozhassuk. 

Úgy gondoltuk, hogy egy platformot fogunk használni főként az áttekinthetőség érdekében. A Microsoft Teams lett a kiválasztott digitális tér, amit egyre otthonosabb laknak be kicsik és nagyok egyaránt.

Az indulás 0. pontjaként azt is fontosnak gondoltuk, hogy az intenzívebb digitális jelenléttel párhuzamosan a szülők figyelmét is felhívjuk néhány olyan dologra, amit érdemes körültekintéssel kezelniük, illetve érdemes közös szabályokat megfogalmaznunk. Ennek érdekében Fülöp Hajnalka, internetbiztonsági szakembert kértük fel, hogy egy online előadás keretén belül beszéljen a szülőknek a távoktatás kihívásairól. Továbbb...

Tájékoztató est

2020. Február 7. 

Novemberi tájékoztató estünkhöz hasonlóan kötetlenebb formában szeretnénk találkozni az érdeklődőkkel. Várunk Benneteket, hogy feltehessétek kérdéseiteket az iskolával, oktatással, vagy a nyílt órákon tapasztaltakkal kapcsolatban. Nem tervezünk általános informáló előadást, a kérdések lesznek a fókuszban.A terem befogadóképessége miatt korlátozott számban tudunk érdeklődőket fogadni. Részvételi szándékotokat kérjük, regisztrációval jelezzétek a hello@futureschool.hu e-mail címen!

Ez az alkalom a szülőknek szól, a gyerekek részére február végén tervezünk egy játékos, ismerkedős csoportfoglalkozást

Jelentkezés folyamata és határidők


Iskolánk a 2020/2021-es tanévbenelső osztályos tanulók számára hirdet felvételt. 


Szeretettel várjuk az érdeklődő családokat, akikkel akkor látjuk kölcsönösen  gyümölcsőzőnek az együttműködésünket, amennyiben 

1. értik, ismerik és követendőnek tartják A Jövő Iskolájának pedagógiai koncepcióját, programját és oktatási elképzeléseit. 

 2. fontosnak tartják egy olyan közösség részévé válni, melynek alapja a gyermek-szülő-pedagógus partnersége és együttműködése. 


Felvételi vizsga nincsen, azonban a személyes találkozókon nem csak a gyerekeket, hanem a szülőket is szeretnénk megismerni. 


A felvételi folyamat 

  1. Előjelentkezés beküldése a honlapon található űrlap kitöltésével március 1-ig.
  2. Az előjelentkezés beküldése után e-mailben megküldjük a jelentkezési lapot és a jelentkezéshez szükséges egyéb információkat. Az emailben csatolt jelentkezési lap kitöltése és visszaküldési határideje: március 1.
  3. Szülőkkel történő egyéni beszélgetés, interjú. A családi interjú lehetséges időpontjait tartalmazó linket a jelentkezési lap visszaküldését követően továbbítjuk. Az interjúkra február 10. és március 10. között kerül sor. 
  4. Az ismerkedő foglalkozások a gyerekekkel február 22-én és március 29-én kerül megrendezésre. 


Nyílt napok

2020. február 3.-7.

Szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy bepillanthassatok osztályaink óráiba és benyomást szerezzetek az iskola mindennapi életéről. Jelenleg kis iskola lévén sajnos nem tudunk sok nyílt órát meghirdetni. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek napi-heti ritmusa ne sérüljön, szeretnénk őket nem kibillenteni a megszokott kerékvágásból. 

A meghirdetett órák véges száma miatt, azon szülők jelentkezését várjuk, akiknek a gyermeke jövő évben kezdi az iskolát, illetve kérjük, hogy családonként legfeljebb két órát jelöljetek meg. 

Az választható időpontokat itt találjátok.  Regisztrációt emailben a hello@futureschool.hu címre várjuk. (Amennyiben a jelentkezés után mégse tudnátok eljönni, kérjük, hogy minél előbb jelezzétek a lemondást a felszabaduló hely miatt.)  

Ez az alkalom a szülőknek szól, a gyerekek részére február végén tervezünk egy játékos, ismerkedős csoportfoglalkozást.

További találkozók, információk

2020. január

Első tájékoztató estünket már ősszel megtartottuk. 

Hamarosan jövünk a további időpontokkal. 

Tájékoztatókkal, jelentkezéssel és beiratkozással kapcsolatosan a feliratkozottaknak hírlevélben küldjük, illetve a honlapon és a Facebook oldalunkon is közzétesszük az információkat! 

Tájékoztató est

2019. november 

Idén elindult egy újabb első osztályunk és sokan már nagyon várják az idei tájékoztató, bemutatkozó alkalmakat. Első körben a tavalyi estekhez hasonlóan kötetlenebb formában szeretnénk találkozni az érdeklődő szülőkkel. Iskolánk új épületében várunk Benneteket 2019. november 6-án 18:00 órakor, hogy tanítóinkkal, igazgatónőnkkel, illetve a fenntartóval megismerkedve feltehessétek kérdéseiteket. Nem tervezünk általános informáló előadást, a kérdések lesznek a fókuszban.A terem befogadóképessége miatt korlátozott számban tudunk érdeklődőket fogadni. 

Részvételi szándékotokat  a hello@futureschool.hu e-mail címen jelezzétek!

Évnyitó

2019. szeptember 2.

Szeptemberben újabb elsős osztályunk indult. Nagy másodikosaink örömmel fogadták őket az iskola kapuját jelképező szívárványfüggöny túloldalán.  

Az új tanévet új helyen, a Veresegyház Fő út 106. alatti épületben kezdtünk meg. 

Kívánunk vidám tanévet minden családnak, sok élményt, megismerést mindkét osztályunk tanulóinak és sok csillogó szempárat és szeretetet pedagógusainknak.

Újra bemutatkozunk

2018. december

2018 őszén elindult iskolánk. Szeretnénk azoknak a szülőknek is bemutatkozni, akik már izgatottan keresik a megfelelő helyet gyerkőceiknek a következő tanévre. A bemutatkozót követően kis csoportokban beszélgetünk, ahol kérdezhettek mind a tanítóktól, mind a jelenlegi szülőktől, és fenntartótól. 

Időpont: 2018. december 4. 18.00 Helyszín: Veresegyház, Innovációs Központ Kérjük, részvételi szándékotokat regisztrációval jelezzétek a hello@futureschool.hu e-mail címen. 

Eljött a nagy nap

2018. szeptember 3.

Kicsik és nagyok nagy örömére megtartottuk az első évnyitónkat. Felemelő volt látni a csillogó szemeket, ahogy büszkén ismerkednek a könyveikkel és előveszik a kincseiket a gondosan összekészített tolltartókból. 

Rajzoltak, színeztek méhecskéket, melyek berepültek a kaptárba, minthogyan ők is beköltöztek az iskolába. Virágokat ültettek, melyekkel az iskolaudvart díszítették és amely arra is utalás, hogy minden kisgyermeknek kívánjuk, hogy találja meg a helyét, az iskolában gyökeret ereszthessen és fejlődésnek indulhasson. 

Családias környezetben köszöntöttük támogatóinkat, segítőinket és a szülőket. Mindenkinek nagyon köszönjük a bizalmat és támogatást! Kívánunk vidám tanévet tanulóinknak, szüleiknek és pedagógusainknak!

Nyárzáró találkozó

2018. augusztus

Augusztus végén közösen zártuk a nyarat egy játékos délután keretében. 

A gyerekek már egyre jobban ismerik egymást, hiszen ez a harmadik közös alkalmunk volt. Bee-bot-okkal programoztak, angolul kézműveskedtek és ismerkedtek a kis kuckójukkal, amit egy hét múlva birtokba is vehetnek.

További fotók itt és itt.


Alakuló közösségünk

2018. május

Májusban a veresi tavak mellett szerveztünk családi kirándultunk , júniusban pedig robotépítő pályázatra készültünk a leendő elsősökkel és szüleikkel. 

Júliusra jó nyaralást kívánunk és találkozunk augusztusban, hogy az iskolakezdés előtt tovább építsük ezt a klassz kis közösséget. 


View more