Pedagógusaink és munkatársaink

<p>Burger Rita (Rita néni) [[Tanító]]<br></p>

Burger Rita (Rita néni) [[Tanító]]

"Vámos Robi könyvében olvastam az alábbi sorokat: „A szenvedély az, amit nem bírsz nem csinálni.” Szenvedélyem a tanítás, amit nem tudok nem csinálni, szükségem van a tiszta, őszinte gyermek gondolatokra és azt hiszem, jó csapatot tudok Velük együtt építeni.Nagyon fontosnak tartom a mai napig is a szülő- gyerek- tanító „párbeszédet”. Sokszor ülünk le így hármasban is akár személyes beszélgetésekre a kötelező szülői értekezleteken túl, ahol sokkal személyesebb kapcsolat, szövetség alakul ki köztünk.

A gyerekek szabadidejének szervezésében is szívesen veszek részt. Ezért végeztem el a Gyalogos vándortábor- vezetői tanfolyamot, illetve a Polgár Judit által alapított Sakkpalota programot." 

<p>Hegyi Csilla (Csilla néni) [[Pedagógiai asszisztens]]<br></p>

Hegyi Csilla (Csilla néni) [[Pedagógiai asszisztens]]

"2000-ben diplomáztam a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán. 10 évig tanítóként dolgoztam.2014-ben költöztem Fótra, jelenleg is itt élek férjemmel és kislányunkkal.

A munkámban azt tartom a legfontosabbnak, hogy szem előtt tartva a gyermek egyéni fejlődési ütemét a legjobb támogató segítséget nyújtsam.Törekszem arra, hogy változatos, tartalmas szabadidős foglalkozásokkal segítsem a gyermekek kikapcsolódását. “Az oktatás nem arról szól, hogy megtöltünk egy csöbröt, hanem hogy meggyújtunk egy tüzet.’ W.B. Yeats" "

<p>Bartháné V. Julianna (Julcsi) [[Iskolai ügyintéző]]<br></p>

Bartháné V. Julianna (Julcsi) [[Iskolai ügyintéző]]

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy tagja lehetek ennek a kis közösségnek. Nap mint nap várom a reggeleket, örömmel nyitom ki az ajtót s lépek be az iskolába.

Az életet nem mi irányítjuk, sodródunk. Nem tudjuk mit hoz a holnap, hova vezet az utunk. Engem felnőttként visszahozott az iskolába, és ismét egy kicsit gyermeknek érezhetem magam. Hálás vagyok, hogy ebben a csodás világban tölthetem el a mindennapjaim egy részét. Örömmel tölt el, hogy munkámmal segíthetem az iskola zökkenőmentes működését. Köszönöm, hogy ennek a csodának én is része lehetek."

Réti tündérmese/részlet
„Csak nézz és láss, hallgass és vedd észre, a csoda körülöttünk folyamatosan jön létre, én sem láttam mindig, de kinyitottam a szemem, azóta csodák között élek, csodát látok szüntelen.”

„Mikor azt hiszed csend van, de meghallod az igazi hangokat, mikor megéled, átéled és nem csak számolod a napokat, mikor látod, hogy az emberek igazán szeretnek, és mikor rájössz, hogy téged a csodák tényleg mindig körülvesznek.”

/Sugárné-H.Linda