Újra bemutatkozunk

Idén ősszel elindult iskolánk. Szeretnénk azoknak a szülőknek is bemutatkozni, akik már izgatottan keresik a megfelelő helyet gyerkőceiknek a következő tanévre. A bemutatkozót követően kis csoportokban beszélgetünk, ahol kérdezhettek mind a tanítóktól, mind a jelenlegi szülőktől, és fenntartótól. Időpont: 2018.december 4. 18.00 Helyszín: Veresegyház, Innovációs Központ Kérjük, részvételi szándékotokat regisztrációval jelezzétek a hello@futureschool.hu e-mail címen. 

Játék - csapatmunka ;)

Kooperációs kendő bevetés közben :)

"Tök jó napok"

Október végén „tök jó napokat” tartottunk az iskolában. A tökkel való ismerkedés, faragás után más formában is feldolgoztuk a témát, és egy pályázati felhíváshoz csatlakozva tökös ételeket készítettünk. Sütőtökös-zabos-diós kókuszgolyó és sütőtökös humuszos szendvicstorta is készült sok zöldséggel sonkával, sajttal (persze a tejmentes változatra is odafigyelve). 

Szőlőpréselés - mandulaszüret

Csodálatosan napsütéses, szép októberünk volt, így sok időt tölthettünk a levegőn. Az őszi munkákkal ismerkedve lehetősége volt a gyerekeknek szőlőt préselni és mandulát szedni, megtörni és megkóstolni, miközben sok minden kiderült számukra ezekről a finomságokról. :)

Játszunk, barátkozunk, alakul az osztályközösség

Alig hisszük el, és máris a második hét közepén tartunk. Szívmelengető látni a sok mosolygós gyereket és látni azt, hogy a tanító nénikkel, hogyan erősödik a kapcsolatunk. 

Tapasztalni azt, hogyan indulnak el lépésről lépésre a közösséggé válás útján. Terelgetve, segítve, odafigyelve arra, hogy önmaguk feladása nélkül, elfogadóak legyenek társaikkal. Megértve és támogatva őket abban, hogy mind önmaguk, mind mások felé türelmessé váljanak. 

Teret adva nekik, hogy játszanak, figyeljenek, tapasztaljanak. Közösen, csapatban, együtt. Legyen az várépítés, úszás, kempo edzés. 

Mindemelett apránként erősítve az iskolai feladatokra koncentrálást, egymás meghallgatását, memóriafejlesztést. 

Jelenleg az ideálisnak tekinthető kis osztálylétszám mellett is csoportbontásban tanulunk. Ez segít abban, hogy minél könnyebben átvezessük őket az óvodás korból az iskolás életbe és, hogy hamarosan közösen indulhassunk a világ felfedezésére.

Eljött a nagy nap


2018. szeptember 3-án kicsik és nagyok nagy örömére megtartottuk az első évnyitónkat. Felemelő volt látni a csillogó szemeket, ahogy büszkén ismerkednek a könyveikkel és előveszik a kincseiket a gondosan összekészített tolltartókból. Rajzoltak, színeztek méhecskéket, melyek berepültek a kaptárba, minthogyan ők is beköltöztek az iskolába. Virágokat ültettek, melyekkel az iskolaudvart díszítették és amely arra is utalás, hogy minden kisgyermeknek kívánjuk, hogy találja meg a helyét, az iskolában gyökeret ereszthessen és fejlődésnek indulhasson. Családias környezetben köszöntöttük támogatóinkat, segítőinket és a szülőket. Mindenkinek nagyon köszönjük a bizalmat és támogatást! Kívánunk vidám tanévet tanulóinknak, szüleiknek és pedagógusainknak!

További fotók itt és itt.


Nyárzáró találkozó


Augusztus végén közösen zártuk a nyarat egy játékos délután keretében. A gyerekek már egyre jobban ismerik egymást, hiszen ez a harmadik közös alkalmunk volt. Bee-bot-okkal programoztak, angolul kézműveskedtek és ismerkedtek a kis kuckójukkal, amit egy hét múlva birtokba is vehetnek.

További fotók itt és itt.

Alakuló közösségünk


Májusban a veresi tavak mellett kirándultunk, júniusban pedig robotépítő pályázatra készültünk a leendő elsősökkel és szüleikkel. Júliusra jó nyaralást kívánunk és találkozunk augusztusban, hogy az iskolakezdés előtt tovább építsük ezt a klassz kis közösséget. 
A gyermeknap képekben


Bámulatosan sokan értdeklődtek iskolánk és a robotika iránt a veresegyházi gyermeknapon.  Nagyon köszönjük az Önkormányzatnak, hogy lehetőséget biztosított számunkra.


A Future School és a Robotépítők a veresegyházi gyereknapon


A Robotépítők Magyarországi Egyesületének izgalmas programjaival várunk május 28.-án 10 órától a Pamut-tónàl!

Talàlkozzunk veresegyházi gyermeknapon a Future School sátránál(keress minket a színpad közelében)!Nálunk mindent a kéznek! Gyere, szerelj robotot a kezeddel a levegőben, mérd meg az agyad koncentráló-képességét, és próbáld ki a virtuális valóságot! Nézd meg működő hidrogéncellás kisautónkat, a robotkezet, és sok más érdekes robotot!

Ízelítő a látványosságokból: https://www.facebook.com/hungarian.robot.builders/